Navigácia

Obsah

Veľkonočné „PREKVAPENIE“

Typ: ostatné | Uncategorised
Divadlo je neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho života v Rimavskej Píle. Veľkonočná nedeľa patrila premiére ďalšej divadelnej hry, ktorou členovia DS T.Vansovej prispeli k rozvoju kultúry v obci i k spríjemneniu sviatočných dní.

Ochotnícki herci skúšali už od septembra minulého roka hru na motívy divadelnej hry Ottu Zelenku KOŠIEĽKA, ktorú nazvali PREKVAPENIE. Je to príbeh rodiny, v ktorej sa babka rozhodne vziať do rúk osud svojej 37 ročnej dcéry Eleny – vdovy a usúdi, že najlepšie jej vyberie ženícha ona sama. Tento istý pocit má i brat starej panej a jej staršia dcéra a zrazu sú v dome traja ženísi. A aby to bolo ešte viac popletené objaví sa i štvrtý muž... nápadník mladučkej Janky, vnučky, o ktorom si tiež všetci myslia, že sa chce oženiť s Elenou. Samozrejme ako to už v divadle i v skutočnom živote býva ... nič nie je jednoduché a jednoznačné. A ako to nakoniec dopadlo? Kto sa ožení? A kto koho si vezme? To zistili všetci, ktorí si nenechali premiéru piľanských ochotníkov ujsť.
Táto menej známa komédia bola dobrým výberom, čo sa ukázalo nielen na skúškach, kde vládol humor a dobrá nálada, ale predovšetkým po premiére16. apríla 2017. Na „domácej pôde s našimi skalnými“. Takmer nepretržité výbuchy smiechu a neutíchajúci potlesk v závere predstavenia znejúci z vypredaného hľadiska bol pre všetkých tou najkrajšou odmenou. Táto komédia chytila za srdce priaznivcov všetkých vekových kategórií - domácich i cezpoľných. Povzbudení takýmto úspešným prijatím novej hry nech šíria Piľanci lásku k divadlu a vnášajú kultúru do života ľudí aj v okolitých obciach.

Fotogaléria: TU


Vytvorené: 18. 4. 2017
Posledná aktualizácia: 29. 9. 2017 23:15
Autor: Správca Webu