Navigácia

Obsah

Altánok na Šťavici

Typ: Mesto | ostatné
Potenciál areálu ŠŤAVICA je obrovský vzhľadom na jeho umiestnenie pri prírodnom prameni a na okraji Národného parku Muránska planina. Tento areál si zaslúži oveľa väčšiu pozornosť a starostlivosť ako sa mu dostáva.

S minimálnymi zásahmi do už existujúcej prírody sa areál môže stať plnohodnotným verejným priestranstvom pre všetkých obyvateľov mesta. V tejto uponáhľanej dobe je otázka vytvárania, zachovania a starostlivosti o verejné priestranstvá namieste, nakoľko tieto miesta poskytujú ľuďom po náročnom pracovnom dni zaslúžený oddych v prírode.

Na základe danej skutočnosti bolo predmetom spoločných rokovaní Komisie podnikateľskej, CR a RR a Komisie výstavby, ŽP a RM pri MZ v Tisovci budúce využitie areálu ŠŤAVICE. Požiadali sme Ing. Tatianu Csolleovú o vypracovanie projektovej dokumentácie „SŤAVICE“ formou štúdie a realizačný projekt na stavbu ALTÁNKU s ohniskom, ktorý bude hradený z rozpočtu mesta. Hlavnou myšlienkou a dôvodom na jeho realizáciu bola skutočnosť, že v tomto areáli nie je vhodne upravené miesto na zmysluplné a aktívne trávenie voľného času pre všetky vekové kategórie, či už deti, mládež, dospelých a seniorov ako aj návštevníkov mesta. Altánok bude umiestnený na mieste s vhodnými a vyhovujúcimi prvkami drobnej architektúry. Bude vybudovaný svojpomocne v rámci spolupráce Mestských lesov Tisovec, Mestského úradu Tisovec a aktivačných pracovníkov v mesiaci september. Nákres vzhľadu altánku je v priloženom súbore.

Mestský úrad Tisovec

Nákresy:

Nákres vzhladu altanku 1

Nákres vzhladu altanku 2


Vytvorené: 4. 9. 2015
Posledná aktualizácia: 29. 9. 2017 23:15
Autor: Správca Webu