Obsah

Michal Nagaj

Typ: ostatné
Michal Nagaj  1 Futbalista Michal Nagaj ako mladý fyzioterapeut zakotvil pri Piešťanských čajkách.

Mladý futbalista Miško Nagaj z Tisovca, ktorý ešte minulú sezónu pravidelne nastupoval za FK CSM Tisovec, sa dnes venuje fyzioterapii a zakotvil ako fyzioterapeut v profesionálnom basketbalovom ženskom tíme v Piešťanoch. Preto sme mu ako nášmu rodákovi položili pár otázok, na ktoré nám Miško ochotne odpovedal.

1.Koľko si mal rokov, keď si začal hrávať futbal?

Nespomínam si presne, kedy to bolo, ale určite až na základnej škole v prvom stupni, okolo 3. až 4. triedy. Pamätám si však, že ma zavolal spolužiak Jakub Matula, za čo som mu veľmi vďačný dodnes.

2.V ktorom klube si začínalfutbalom?

Začínal som v FK CSM Tisovec, v prípravke, pod vedením Miroslava Maťka, kde ma neskôr prebrali Jozef Svinciak a potom od mladších žiakov až po starších žiakov Miroslav Lukáš, s ktorým sme postúpili s mojou generáciou ročníka 1994 do 2. ligy.

3.Kam si chodil na strednú školu?

Chodil som na Súkromné gymnázium železiarni Podbrezová, hlavne kvôli snu stať sa úspešný futbalista a športovec, no zda sa, že napriek tomu, že som sa ním nestal, to bola aj tak super voľba.

4.Kedy si sa začal zaujímať o fyzioterapiu?

Ja som sa vlastne nezaujímal o ňu vôbec, chcel som byť kondičný tréner. Asi mesiac pred podaním prihlášky na VŠ ma kamaráti prehovorili, aby som si dal prihlášku na fyzioterapiu a nakoniec som si na kondičného trénera prihlášku ani nedal a ostal len pri nej, začo im taktiež veľmi pekne ďakujem. Vždy som však vedel, že chcem pomáhať ľuďom nejakou formou, pretože som dosť empatický typ človeka. Samozrejme ďalšia vec, chcel som ostať pri športe a pracovať v profesionálnom klube (čo sa aj podarilo).

5.  Kde si študoval fyzioterapiu?

Vyštudoval som tento rok na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Banskej Bystrici bakalársky stupeň a v súčasnej dobe si dorábam popri práci magisterský titul v Bratislave, diaľkovo.

6.  Podľa našich informácií práve pôsobíš pri Piešťanských čajkách. Čo je tvojou náplňou práce a si s ňou spokojný?

Áno, pôsobím ako fyzioterapeut v profesionálnom ženskom basketbalovom klube Piešťanské čajky. Mojou náplňou práce je starať sa o zdravotný stav hráčok a  regeneráciu, aby mohli plnohodnotne vykonávať ich prácu a reprezentovať nielen klub, ale aj krajinu, keďže tam je asi to najlepšie, čo na Slovensku máme v ženskom basketbale

7.  Venuješ sa ešte aj futbalu? Ak áno, kde hrávaš a ako sa Ti darí?

Áno, venujem sa mu stále. To je u mňa na celý život. Hrávam za klub PFK Piešťany, s ktorým pôsobíme vo 8.lige, kde sme bezkonkurenčne prví s mužstvom, ktoré by mohlo hrať kľudne o 4 súťaže vyššie. A ako sa mi darí?- strelil som 6 gólov v 6 zápasoch, čiže myslím, že celkom slušne na moje pomery.

 

 

8.  Podľa Teba, mali by aj ľudia v bežnom živote vyhľadávať služby fyzioterapeutov, alebo je to skôr zamerané na športovcov?

Myslím, že v budúcnosti nastane doba, kedy budú fyzioterapeuti najžiadanejším artiklom nielen pre športovcov, ale aj pre bežných ľudí. Čiže myslím, že určite je potrebné vyhľadávať a zistiť ako na tom každý zdravotne je, aj keď nemá aktuálne žiadne problémy, aby im mohol predísť. Mojim malým veľkým snom je pozmeniť slovenskú fyzioterapiu a mentalitu ľudí, aby to pochopili a začali investovať viac energie do svojho zdravia. Držím sa v živote pravidla, koľko človek dá, toľko sa mu vráti, preto sa snažím neustále rozvíjať svoje schopnosti a byť platný vo svojom obore.

9.    Ak by mali Tisovčania a ľudia z okolia záujem o tvoju fyzioterapeutickú pomoc, mohli by sa na teba kontaktovať?

Samozrejme môžu ma kontaktovať na mojej facebookovej stránke : Michal Nagaj , kde sú všetky informácie nielen o mne, ale aj o metóde, s ktorou ako jediný na Slovensku pracujem, s názvom MFK System.

10.   Aké najvážnejšie zranenie si doposiaľ liečil?

Toto je ťažká otázka, riešil som uz viacero prípadov zranenia, ale netrúfam si povedať, aké bolo najvážnejšie, to závisí od uhla pohľadu každého z nás. Niektoré vážne zranenia už beriem ako bežné a nepozastavujem sa nad nimi, teda neviem zodpovedať túto otázku.

 

Na záver by som chcel poďakovať mojej rodine za obrovskú podporu, pretože bez nich by asi tento rozhovor nikdy nevznikol.

 Miškovi želáme, nech sa mu v jeho novej práci darí čo najlepšie a veríme, že budeme o ňom počuť len pozitívne správy.

 

                                                                         Autor článku : Peter Rukavica


Vytvorené: 27. 10. 2017
Posledná aktualizácia: 27. 10. 2017 23:16
Autor: Správca Webu