Navigácia

Obsah

Na Píľe na divadľe zas fajne bulo

Typ: Divadlo | ostatné
Že na Píľe dobruo divadlo hrajú, to vedia ňi ľen Piľanci ši Tisoušaňe, aľe aj za siedmymi horami a doľinami - v Trebišove, Levoši, Čadci, Martine, ba aj v Ostrave. Všade tam už vystupovali piľanskí komedianti, a veru ni ľen z autobusu.

Nuž nešudo, že koď Piľanci nacvišili novú hru, a to rovno od bášika Chalupku jeho Starúša pľesnivca, tak sa na Šťefana prihrnulo na Pílu národa ňeúrekom. Hodňe ho prišlo aj poobede, aľe vešer sa veru do nášho kultúrnyho stánku ani nepomestili.

Tí, kotrí sa vopchali, veru neobanovali. Piľanskí herci, na šele s naturalizovaným Karolom Hruškom z Tisouca, hrali ostošesť. Príbeh staryho chlípnika Ignáca Pomazala, kotor sa nevie doškať, kody mu žena zgebne, si Piľanci kúšťok ušesali i prispôsobiľi na terajšiu dobu. A že sa to divákom pášilo, o tom svedšau i šastý smiech a tľapkanie. A koď sa diváci bavili, aj hercom sa dobre hralo.

A kotríže to šicko spáchali? Okrem Karola Hrušku to buli herci Zuzana Vasove, Ivan Maťko mladší, Martin Šucha, Milan Bútor, Ján Mihók, Monika Miškove, Zlata Huľuková a Denisa Mániová. Hudbu nám nahrau Milan Matucha, upraviu a zostrihau Jaroslav Lacko mladší a púšťau Martin Valent. No a celuo to vymysľeu, prepísau pôvodný text a drezúrovau hercov Jaroslav Lacko starší.

Vy, kotrí sťe sa nepomestiľi alebo sťe nemohli prísť, nebanujte. Divadelný súbor T.Vansovej zahrá komédiu Jána Chalupku „Starúš plesnivec alebo 4 svadby na 1 pohrebe“ na Píľe ešťe raz dakody koncom januára. Presný termín sa dozviete. Tak potom nezabudnite prísť sa kúšťok pobaviť!

J.Lacko

fotogaléria k článku: TU


Vytvorené: 7. 1. 2015
Posledná aktualizácia: 29. 9. 2017 23:15
Autor: Správca Webu