Obsah

Ľady sa pohli

Typ: ostatné | Uncategorised
Isteže, názov je do istej miery hyperbolou, ale pri troške fantázie je predsa len výstižný. Hovoríme o projekte Nalaďme sa na správnu vlnu, ktorý realizujeme na našej škole (SOŠ v Tisovci) od 1. januára 2017.

Pripomeňme si, že ide o grantový program Bezpečne v komunite - bezpečne doma Nadácie pre deti Slovenska a poisťovne Kooperatíva z nadačného fondu Deti v bezpečí. Programovou oblasťou projektu je bezpečnosť mladých ľudí v komunite a cieľom je vytvoriť v škole oddychovú bezpečnú zónu pre študentov školy. Celý projekt je o spoločných aktivitách žiakov všetkých odborov pod odborným dohľadom a vedením pedagógov.

Dnes už môžeme konštatovať, že práce sa realizujú podľa harmonogramu a výsledky sú viac ako sympatické. Premietnuté do faktov – v upravovaných priestoroch vyrástla sadrokartónová deliaca priečka, osadené dvere pozývajú do novovytvoreného priestoru, steny sú oblečené do vanilkovej a bielej a budú tvoriť pozadie výtvarných dekorácií v podobe kvetov – kresieb priamo na stenu, realizovaných podľa víťazného návrhu Jakuba Václavíka, žiaka 4. C triedy, odboru grafik digitálnych médií. Na výsledkoch sa okrem dizajnérov (z 3.C) nemalou mierou podieľali aj elektrikári (3.A), ktorí postavili deliacu priečku a priestory vymaľovali. Každú ukončenú fázu práce majú zdokumentovanú a archivovanú.

Naši žiaci už neraz ukázali, že sú kreatívni a aktívni a veríme, že to potvrdia i teraz.

PaedDr. Zora Kéryová

file05

file01


Vytvorené: 28. 3. 2017
Posledná aktualizácia: 29. 9. 2017 23:15
Autor: Správca Webu